Gastenboek

Laat een bericht achter in het gastenboek en deel uw ervaring met anderen.
Klik hier om een bericht achter te laten


Door henk de spermatank
candida is een ziekte voor graftyfushoeren die het van mij allemaal kunnen krijgen

Door henk de spermatank
krijg toch allemaal candida tyfuslijers

Door Leen
Met dit te lezen gaat toch een alarmbelletje rinkelen. Ik ga zeker verder uitzoeken of dit een goed spoor is om al die vage klachten waarvan ik enkele maanden al last heb aan te pakken. Dank u wel voor de tips. Groeten Leen

Door Angelina

Door Sandra
Volgens mij heb ik dit ook..na al maanden oververmoeid te zijn en bloedonderzoek Is prima en antibiotica kuur voor mijn sinussen. .nog steeds geen vooruitgang.naar neus keel oorspecialist geweest en mijn sinussen zijn ok.ik ben moe ,hoofdpijn vaginale infecties,aften in mijn mond..honger honger en constipatie en mismoed en onregelmatige menstruatie. .help

Door Wouter
Ook mijn dokter wilde niet geloven dat er iets met mij aan de hand was, nadat ik negatief had getest op bloedarmoede en B12 gebrek. Gelukkig ben ik zelf verder gaan zoeken. Na het uitvoeren van een reeks testen blijk ik ook Candidiasis te hebben. Maar het staat niet altijd op zichzelf, er kunnen meer oorzaken zijn die vergelijkbare klachten veroorzaken. Vooral als het Candida dieet (en liefst natuurlijke, schimmeldodende supplementen) niet voldoende is, kan het handig zijn nog wat verder te zoeken/testen. Voedselintoleranties zijn een andere, vaak genegeerde of over gemiste oorzaak van veel 'vage' klachten, net als bij Candidiasis. Dit komt met name voor bij een beschadigde darmflora (net als bij Candidias; ze gaan dan ook vaak samen) maar geeft geen acute ontstekingsreacties. De link met voedsel wordt daarom vaak niet gelegd. Gelukkig zijn hier ook testen voor (onder andere de Imupro en Yorktest), en ik bleek voor tientallen producten die ik dagelijks of wekelijks eet intolerant. Het Candida dieet zou voor mij niet volgende zijn geweest, het (tijdelijk) weglaten van deze producten uit het dieet is noodzakelijk voor herstel van de darmflora. Zelf heb ik goede resultaten gezien met het drinken van Kefir (hiervoor heb je Kefirkorrels nodig, die zijn wel te krijgen via websites voor de handel in tweede hands spullen) en Kombucha (oa. benodigd een Scoby en Kombucha, ook 2e hands te krijgen). Een andere oorzaak/gevolg dat vaak samen gaat met deze problemen, en vergelijkbare klachten veroorzaakt, is een bijnieruitputting. De bijnieren maken hormonen aan die bijna alles in je lichaam aansturen (ze zijn ook verantwoordelijke voor het aanmaken van je energie). Als je lichaam lange tijd onder stress staat (psychische, of fysieke ookzaken zoals intoleranties en/of Candidiasis), kunnen de bijnieren uitgeput raken en daardoor je lichaam niet meer goed ondersteunen en aansturen. Ook dit kan hoofdzakelijk herstellen door suikers, alcohol, koffie en dergelijke te mijden, maar sommige supplementen kunnen hierbij helpen (Ashwagandha, Zoethout, heilige basilicum, e.d.). Mocht je dus niet opknappen nadat je specifiek Candidiasis probeert aan te pakken, dan zijn dit opties om je eens in te verdiepen. Misschien ook handig om even kort op de website te vermelden? Het drinken van Kefir (probiotisch) en Kombucha (probiotisch en ontgiftend) zou ik sowieso kunnen aanraden om je darmflora (en de rest van je lichaam) te helpen herstellen.

Door Janny
Net terug van mijn huisarts. Deze zegt me dat Candidiasis "in" je lichaam een fabel is. Terwijl ik van de 10 symptomen er 10 heb, Ik was gewoon weg geblazen door haar mening. Ondertussen zit ik hier wel met alle bijwerkingen. Ik ben zelf al begonnen met het dieet, en het schijnt te helpen. Ik heb de arts gevraagd om een test of ik het in mijn darmen heb, Iets wat niet bestaat kun je niet testen, was het antwoord.

Door Sabine
Vital Direct uit den Bosch heeft hier goede oplossingen voor. Ik ben hier ook op gewezen door iemand anders indertijd. Ik gebruik alleeen nu nog een probioticum van hun als onderhoud want daar schijnt de candida niet tegen te kunnen.

Door caro
Ik neem nu het candiplex voordeel pakket, daar schijnt alles in te zitten om de boel weer onder controle te krijgen en te houden. Het kost wel even wat maar ik moet zeggen, ik ben pas 2 wkn bezighoor, ik ga me wel al fitter voel en ik heb al veel minder jeuk...en daar ben ik nu al superblij mee. Ciao, Carolien

Door Desiree
Welk suplement raden jullie aan om te bestrijden? Mvg

Door ria
Koffie verzuurt je lichaam en daarin gedeit de candida schimmel,dat vind ie prettig. Mij is verteld dat dat de reden is maar ik drink 2 kopjes per dag max want zonder kan ik niet....

Door Yvo
Hallo, Waarom mag men geen koffie drinken bij een candida dieet? Groet, Yvo

Door Carien
Ik denk ook dat de anticonceptie pil de oorzaak is van candida klachten alhoewel de farma industrie dit uiteraard zal ontkrachten. Als je r ook goed over nadenkt kan dat ontregelen van je systeem ook niet echt gezond zijn maar ja.. Ik ervaar het meeste baat bij een probioticum dat ik nu al 12 maanden gebruik en het is van de firma venamed ( www.venamed.nl) uit den bosch in Nederland. Dat zorgt er in ieder geval voor dat ik, en ik moet afkloppen, al een jaar klachtenvrij ben. En natuurlijk moet je ook op je voeding letten maar geldt dat niet voor iedereen??

Door Celine
Een schimmelinfectie staat jaarlijks, helaas bij mij op het programma en telkens geraak ik er moeilijk vanaf. Het kost me vele bezoekjes aan de dokter, wekenlang! Diflucan helpt mij allang niet meer, Sporanox soms wel. Bepaalde zalven maken het alleen maar erger, Gynoxin is nog het zachtste. Probiotica neem ik een gans jaar door, volg het candida-dieet zoveel mogelijk. Candiplex helpt mij helaas niet, en is me heel belastend op de maag. Duindoorn van Membrasin neem ik voor de slijmvliezen, voel er weinig van, behalve de prijs in mijn geldbeugel. Rust kunnen nemen doet me dan wel veel goed, doch een mens moet nu ook eenmaal gaan werken! Ik heb lange jaren de pil genomen, misschien is dit de reden?

Door stijn
Heb dit dan ook maar gekocht want kurkuma deed niet veel. Ale wss candiplex ook niet zoals al de rest, maar doorgaan tot ik het ultieme middel gevonden heb.

www.candidiasis.nl