Candida Behandeling

In de praktijk blijkt dat een Candida infectie het best op diverse fronten tegelijk aangepakt kan worden. Een aangepast voedingspatroon is zonder meer een effec­tief wapen in de strijd. Daarnaast blijken de beste resultaten geboekt te worden als naast het dieet aanvullende medicijnen en/of supplementen worden gebruikt.

1) gebruik medicijnen die een schimmeldodende werking hebben. Bij langdurige en ernstige klachtenpatronen zal vaak voorgesteld wor­den geneesmiddelen te gebruiken die de gist weren of doden. In de natuurgeneeskunde wordt veel gewerkt met supplementen op basis van caprylzuur, grapefruitzaad extract, knoflook, pau d' arco en/of papaja.

2) versterk waar nodig het immuunsysteem 

3) herstel en versterk waar nodig de darmflora met een zogenaamd probioticum

4) volg een dieet  Door met name producten met veel suikers te vermijden, raakt de gist verstoken van voedingsstoffen. Lees hier meer over het zogenaamde candida dieet.

5) probeer stress zoveel mogelijk te vermijden. Stress is een van de voornaamste factoren die het immuunsysteem ondermijnt. Iedereen weet dat mensen in tijden van stress veel vatbaarder worden voor infecties. Zeker als iemand langdurig blootstaat aan stress heeft dat consequenties.